Yogamassage


Yogamassage ger dig massage med assisterad stretching. Det är en djupgående terapeutisk behandling som sträcker ut stela och värkande muskler, löser upp spänningar och öppnar upp för bättre cirkulation. Med yogamassage får du bättre hållning, ökad rörlighet och mer energi i vardagen. Så mycket mer än vanlig massage!

Yogamassage är bra för dig som har rygg- och nackproblem, ischias, besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder, stress och sömnproblem. Genom assisterad stretching hjälper jag dig som är stel eller spänd att öppna upp och slappna av djupare än normalt. Man brukar säga att yogamassage är tre gånger så effektivt som vanlig massage.

Behandlingen utförs på madrass på golvnivå och jag använder både händer och fötter, vilket ger dig mer djupgående massage och stretching (t.ex. kan jag gå på rygg, ben och armar). Trycket anpassas efter din muskelspänning och jag behandlar alltid hela kroppen. Jag värmer upp och gör alla delar av kroppen mjuka med massage och därefter utför vi assisterad stretching. Till massagen används en mindre mängd rumstempererad olja.Yogamassage kan läggas upp som en serie behandlingar där varje behandlingstillfälle är den andra olik. Som yogamassageterapeut har jag en mängd stretchar får att komma åt alla delar av kroppen. Det mesta ”händer” faktiskt mellan de olika behandlingarna.I behandlingstiden ingår inledande och avslutande samtal.


OBS! Prisvärda paket med 3, 5 och 7 ggr yogamassage finns att köpa längst ner på startsidan under "Köp presentkort/värdekort". Du får en bra rabatt när du köper flera behandlingar i ett paket.

Jag rekommenderar att du bokar 80 min helkroppsbehandling första gången. Vill du sedan fokusera på ett specifikt område på kroppen, t.ex. rygg och skulderblad eller höft kan du därefter boka 50 min. Värdekorten gäller dock endast 80 min-behandlingar.YOGAMASSAGE

Behandlingen ger ökad rörlighet i hela kroppen,förmåga att andas djupare,bättre hållning och mer energii vardagen. Därför är det en behandling som passar alla. Men yogamassage är särskilt bra för dig som är stel och har korta muskler,rygg- och nackproblem,ischias,besvär från skuldror, höfter, knän och fotleder,stress och sömnproblem.

Genom yogamassagen hjälper jag dig att öppna upp och slappna av djupare än normalt. När spänningar och blockeringar frigörs förbättras cirkulationen och väcker kroppens naturliga förmåga att läka sig själv. Man brukar säga att yogamassage är tre gånger så effektivt som vanlig massage.


VAD SKILJER YOGAMASSAGE FRÅN VANLIG MASSAGE?

Yogamassage är precis som vanlig massage en behandling där jag gör jobbet och du behöver inte ha erfarenhet av yoga för att kunna tillgodogöra dig behandlingen. Det som skiljer sig från vanlig massage är att massagen huvudsakligen är uppvärmande och åtföljs avassisterad stretching. Även om massagen har egna hälsoeffekter så utgör stretcharna den huvudsakliga behandlingen vilket gör det till något helt annat än vanlig massage. Du är också mer delaktig som klient eftersom vi kommunicerar under stretcharna, och för att stretcharna ska bli mer effektiva påminner jag dig hela tiden att andas djupt, långsamt och rytmiskt.

En annan skillnad är att yogamassage utförs på en madrasspå golvet istället för en massagebänk. Min madrassen har en värmedyna för att jag ska kunna hålla litet lägre temperatur i behandlingsrummet (yogamassage kan ibland vara ganska fysiskt krävande för terapeuten) och många gäster uppskattar att lägga sig på den varma madrassen.

Yogamassage utgår från en holistisk syn på kroppen och därför ger jag alltid en helkroppsbehandling. En stel och värkande nacke kan bero på en obalans i fötterna, och därför är det otillräckligt att bara behandla nacken.


HUR GÅR DET TILL?

Eftersom yogamassage är en terapeutisk behandling får du börja med att fylla i en hälsodeklaration som vi sedan går genom tillsammans. Jag berättar mer om yogamassagen och att andnings- och stoppteknikerna är viktiga.Andningstekniken innebär att du andas djupt och rytmiskt och på utandningen när kroppen slappnar av går vi djupare i stretchen.Stopp tekniken innebär att jag assisterar dig långsamt och försiktigt så att du har tid att känna efter och när du upplever en bra stretch men känner att du inte vill gå djupare säger du”stopp”. Du fortsätter att andas djupt för att slappna av och efter en stund prövar vi att gå litet djupare.

När vi har gått genom vad yogamassage innebär får du gå in i behandlingsrummet, klä av dig till underkläderna och lägga dig på madrassen under stora handdukar. Jag använder mig av handduksteknik under hela behandlingen för att du aldrig ska behöva känna dig naken. Till massagen använder jag mig av varm sesamoljasom passar de flesta och är särskilt bra under vinterhalvåret.

Själva behandlingen pågår under ca75 minuteroch vi går genom hela kroppen. Mycket fokus ligger på att genom stretchar öppna upp bröstkorgen och andningen eftersom god förmåga att andas är så viktigt för hälsan och livsenergin.

Eftersom jag har över 100 stretcharser alla behandlingstillfällen olika ut men strukturen på behandlingen ser alltid ut.

Hello world