Djupvävnads massage


Denna typ av massage har som mål att påverka den djupaste ytan av muskeln och fascia (bindvävshinnan) och få dem att slappna av.

Djupvävnadsmassage skapar avslappning och välbefinnande.

God muskelhälsa innebär att du också kan slappna av maximalt. I den meningen finns det goda fördelar med djupvävnadsmassage, eftersomdet stimulerar frisläppandet av signalsubstanser som främjar välbefinnande.

I synnerhet hjälper det till att öka frisättningen av dopamin, serotonin och endorfiner. Därför kan denna massage med fördel användas som ett sätt att bekämpa stress och ångest.

DjupvävnadsmassageFördelarna med djupvävnadsmassage är många, och det finns olika användningsområden med denna typ av massageteknik. Enligt Western Journal of Medicine är det främst ett verktyg för avslappning, lindring av muskelsjukdomar och ett sätt att dämpa ångest. Finns det andra effekter? Javisst, och om dem berättar vi nedan.

Bland fördelarna med djupvävnadsmassage finns att det hjälper till att eliminera knutar i muskler och bindväv. Detta hjälper till att lindra smärta, åtminstone tillfälligt. Specialister rekommenderar djupvävnadsmassage som hjälp vid ledbesvär och alla typer av kronisk muskelsmärta.


Hur djupvävnadsmassage går till

Först, innan du kan göra en djupvävnadsmassage, måste du identifiera det exakta området för problemet. Din massör kommer sedan att be dig att lägga dig ner på mage eller rygg, beroende på vilket område de ska behandla.

Allt börjar med att värma upp musklerna med lätta beröringar. Efter det börjar massören knåda långsamt (med tummen, knogarna, armbågarna och underarmarna) och med varierande intensivt tryck för att nå önskat djup.

Hello world