Massage för gravida kvinnor


Är du i den lyckliga situationen att du har blivit gravid, eller är du redan långt in i graviditeten? Att förvänta sig är en lycklig omständighet som är förknippad med mycket förväntan och kärlek. Men inte alla graviditeter går smidigt och smärtfritt. Fysiologisk smärta, ömhet, spänning, svullnad samt obehag och oro i kroppen är biverkningar som ofta förekommer hos kvinnor och gör graviditetsprocessen lång, tuff och hård.


Som tur är finns det behandlingar som kan motverka och minska dessa problem och gravidmassage är bland de mest effektiva i sitt slag. När du är gravid är massage ett otroligt skönt, avslappnande, hälsosamt och bra sätt att vårda och luckra upp kroppen och inte minst få den i läge inför den kommande förlossningen. På FBS Massage är vi specialiserade på gravidmassage och vi kan erbjuda dig skräddarsydda behandlingskurser på dina villkor, så att du och ditt barn kan uppnå de absolut bästa förutsättningarna för en optimal graviditet och förlossning.Gravidmassage – för både fysiskt och psykiskt välbefinnande under graviditeten


Vad är graviditetsmassage? De flesta känner till den traditionella massagebehandlingen, som används för att behandla allt från muskelspänningar, huvudvärk och ledvärk till fysiska skador och fläckar. Till skillnad från detta är graviditetsmassage en disciplin som specifikt fokuserar på den gravida kroppen och dess typiska problem och utmaningar.

När man är gravid jobbar kroppen övertid till den grad. Många upplever problem som uppblåsthet, tryck på mage och bröst, brist på energi, ökad trötthet, fysisk utmattning, ömma muskler och leder och liknande. Allt på grund av den extra påfrestning kroppen utsätts för. Här kan graviditetsmassage visa sig vara ett riktigt universalmedel.

Genom milda och anpassade tryck och drag samt noggrann beröring bearbetas kroppens stressade områden, samtidigt som kroppen går in i ett avslappnande och avstressande tillstånd, vilket skapar maximalt välbefinnande och välbefinnande. Och massagen kan utföras på rygg och mage samt på sidan efter behov och önskemål. På FBS Massage erbjuder vi dig en specialdesignad gravidkudde, som under behandlingen ger dig optimal komfort och stöd för kroppen och din bebis – inte minst på grund av den justerbara storleken på hålet för magen.

Gravidmassage är därför en behandlingsform som tillskriver din gravida kropp både fysiskt och psykiskt välbefinnande.Gravidamassage: Massagen anpassad för gravida , vi använder en speciell gravid kudde som även gör det möjligt att ligga på magen under behandlingen.

Gravidmassage är en typ av massage som skräddarsys till dig som är gravid både beroende av ditt tillstånd, hur långt in i graviditeten du är och vad du behöver hjälp med. Massagen ges av en utbildad massageterapeut med special kunskap om massage för gravida.

Vi använder både massagebänk med hål för magen och även gravidmassage kudde så att du skall kunna ligga så skönt som möjligt under massagen. Många av våra kunder som är gravida upplever det mycket skönt att kunna ligga på magen då de inte gjort detta på länge.

Hello world